Upoznaj bolje Turopolje- sudjelujući na 3. Turopoljskoj Milji

Cikloturizam posljednjih godina sve je popularniji na području Zagrebačke županije, a za njegov razvoj na području Velike Gorice najzaslužnija je udruga VG TUR TEAM koja je 2016. godine pokrenula projekt Turopoljske Milje. Riječ je o cikloturističkom maratonu na kojem se sudionici upoznaju s brojnim ljepotama turopoljskog kraja. Kao i do sada i ovogodišnja treća Turopoljska Milja vozi se pod motom „Upoznaj bolje Turopolje“.

-Cilj nam je da svima približimo prirodna i kulturna dobra koja se skrivaju u ravnicama, brdima i šumama našeg predivnog Turopolja. Također cilj nam je potaknuti što veći broj sudionika, različitih dobnih skupina, na aktivan život u biciklizmu- kazao je predsjednik Udruge Bruno Gregl najavivši još jednu manifestaciju koja bi trebala biti rekordna po broju prijavljenih biciklista.

-Neka naša očekivanja su petstotinjak sudionika. Mi se pripremamo na to, jer povratne reakcije s prošle dvije Turopoljske Milje i više su nego dobre- kaže Gregl.

Ukupna dionica koju će biciklisti proći je 55 kilometara, a tom prilikom zastat će i na četiri stajališta u Etno selu u Novom Čiču, u Turopoljskom lugu, Gornjem Vukojevcu te na Izletištu Ključić Brdo odakle se vraćaju u Veliku Goricu (Pleška 38) gdje se uz brojna iznenađenja nastavlja druženje.

-Ponovno smo pripremili bogate nagrade u tomboli, a kao i prijašnjih godina na stajalištima su osigurana osvježenja, a na cilju domaći gastronomski specijaliteti- za kraj će predsjednik VG TUR TEAM-a Bruno Gregl.

On-line prijave moguće su OVDJE do petka, 29. lipnja, a isto tako svi će se moći prijaviti i na dan održavanja na startu Turopoljske Milje do 9,30 sati. Kotizacija je simbolična, tek 20 kuna.