Treća životna dob

Umirovljenici Javorja rezimirali prošlu i najavili ovu godinu

Jedna od aktivnijih umirovljenika na području općine Brdovec
334248254_1234465990798054_5155433646166729542_n

Podružnica umirovljenika Javorje jedna je od aktivnijih na području općine Brdovec. Tijekom protekle godine sudjelovali su na organizaciji druženja u povodu Dana Općine Brdovec kod lovačkog doma, bili su aktivni sudionici na sportskim igrama umirovljenika Zagrebačke županije, a sudjelovali su na jednodnevnim izletima na more i u svetišta. Posjećivali su Varaždin, Krapinu, Veliki Tabor, Bjelovar, Ludbreg…

Bez obzira na sve aktivnosti pronašli su vremena organizirano posjetiti svoje bolesne i starije članove, pa čak i one koji su smješteni u domovima za starije. Na žalost, a što u njihovoj dobi nije neuobičajeno, tijekom prošle godine jednog člana ispratili su na vječni počinak.

Zahvalu za izuzetno dobru suradnju dobili su od predsjednika Udruge umirovljenika Općine Brdovec Željka Gašparinčića, a pohvale o umirovljeničkim aktivnostima te najava još jače potpore njihovom radu nije izostala ni od predsjednika Općinskog vijeća Brdovec Damira Slavnovića.

Planovi za ovu godinu nisu im ništa skromniji. U planu je obilazak nekoliko hrvatskih svetišta, toplica ili jednodnevnih izleta na more, a neće preskočiti ni odlaske u kazalište ili obilaske kulturnih znamenitosti. Sve to bit će popraćeno obilaskom svojih bolesnih članova, ali i sudjelovanjem u organizaciji brojnih manifestacija u njihovom mjestu ili diljem općine Brdovec.

Brdovec
Događanja