Umirovljenici iz Marije Gorice napokon se međusobno sastali na Skupštini

Tri podružnice umirovljenika koje djeluju na području Općine Marija Gorica konačno su održale i izvještajnu Godišnju skupštinu

Tri podružnice umirovljenika koje djeluju na području Općine Marija Gorica konačno su održale i izvještajnu Godišnju skupštinu. Nakon dvije godine u kojima se radi pandemije skupštine nisu održavale u nazočnosti članova, ovo je bila prilika da se ponovno svi zajedno nađu, vide i druže. Doduše, nije njima loše išlo ni tijekom pandemije, posebno prošle godine, u kojoj su odradili više od desetak druženja i izleta, ali ovaj svečani i službeni čin mnogima je nedostajao. Stoga je zajednička skupština sve tri podružnice bila dobra odluka jer osim smanjenja troška bilo je i ljepše druženje.

-Imali smo lijepe izlete u zadnjih godinu dana, zato vas sada posebno sve još jednom molim, dajte nam prijedloge i recite gdje bi željeli da idemo. Naša putovanja i u vrijeme pandemije bila su lijepa, a moram naglasiti kako se nitko nije zarazio nigdje na putu. Znači da smo se držali uputa i poštivali pravila, istaknuo je predsjednik općinske udruge Karlo Frkanec.

Želje za dobrim zdravljem i dugim životom uputila im je i načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić istaknuvši zadovoljstvo što tri podružnice sada djeluju kao jedna cjelina.

Osim druženja i izleta, vodstvo umirovljenika posjećivalo je bolesne, organiziralo povoljnu nabavu zimnice, ali i odavalo počast i posljednji pozdrav preminulim članovima. Srećom, u prošlom razdoblju manje ih je umrlo nego što se učlanilo novih članova, pa je i u tom pogledu rezultat pozitivan, kao što je pozitivno i stanje na računu.