Ulica Šandora Brešćenskog i Velika Buna na proljeće dobivaju ležeće policajce

Krajem prošle godine na sjednici Gradskog vijeća najavljeno je kako će do kraja godine biti otvoren stari prolaz na Plesu, zbog čega je pitanje s istom tematikom na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća postavila Katarina Šeravić, koju je zanimalo i kada će se postaviti ležeći policajci u Ulici Šandora Brešćenskog.

Što se tiče otvaranja prolaza na Plesu, zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar istaknuo je kako je Grad poduzeo sve što je bilo u njegovoj ingerenciji.

-Posljednje što smo napravili bilo je ishođenje dozvole od policije, tako da sada imamo sva odobrenja. Međutim, nakon što smo postigli dogovor zapelo je s Međunarodnom zračnom lukom koji uvjetuju još da im se asfaltira i onaj kompletan kolnik putem staroga terminala kako bi onda oni dali odobrenje da se otvori taj prolaz- kazao je zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar, dok je o problematici ležećih policajaca odgovor dao pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet Dubravko Katulić.

-Ja sam osobno najveći protivnik ležećih policajaca, međutim morat ćemo ih postaviti na nekim mjestima. U proljeće kada se stvore uvjeti postavit će se kako je i dogovoreno. Isto tako postavit ćemo ih i u Velikoj Buni. Za sve te projekte imamo odobrenje od policijske uprave, a mi samo čekamo ljepše vrijeme i oni će osvanuti tamo gdje je i rečeno- pojasnio je pročelnik Katulić.