Uhićeno 10 osoba osumnjičenih za šverc tone i pol kokaina

Pojavljuju se i neka otprije poznata imena
Cocaine_1200x628-facebook

Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je kako je u suradnji s USKOK-om i PNUSKOK-om okončalo kriminalističko istraživanje međunarodnog karaktera i uhitilo 10 osoba za koje mediji pišu da su prokrijumčarili najmanje tonu i pol kokaina iz Južne Amerike.

MUP je, ne navodeći detalje, izvijestio da je kriminalističko istraživanje usmjereno na kriminalne skupine iz domene organiziranog kriminaliteta čije se članove sumnjiči za počinjenje najtežih kaznenih djela.

Policija je priopćila kako je jučer uhitila 10 osoba te da su se dokazne radnje provodile na području više policijskih uprava i da je u akciji sudjelovalo stotinjak policajaca kriminalističke i interventne policije. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je osumnjičenike predala pritvorskom nadzorniku, dok je protiv njih podnijela kaznenu prijavu USKOK-u.

Mediji pišu da su među uhićenima Petar Ćosić koji je 2011. uhićen u akciji Dogma zbog krijumčarenja 339 kilograma kokaina i osuđen na četiri godine zatvora te Oliver Čokara koji je prošle godine osuđen na šest i pol godina zatvora zbog krijumčarenja 800 kilograma kokaina koji je nađen među bananama u Luci Ploče.

Crna kronika
Hrvatska