Udruge zadovoljne odlukom o mjeri roditelj odgojitelj. Markić: Očekujemo da gradonačelnik da ostavku

Presuda je za njih bila očekivana
Zagreb: Ivica Lovrić, Željka Markić i udruge o odluci suda kojom se vraća mjera roditelj odgojitelj Marko Lukunić/PIXSELL

Hrvatska udruga roditelja odgojitelja i Udruga U ime obitelji izrazile su zadovoljstvo odlukom Visokog upravnog suda o nezakonitosti ukidanja mjere roditelj odgojitelj, a Stranka rada i solidarnosti pozvala je na političku odgovornost gradonačelnika Tomaševića.

– Izrazito smo zadovoljni. Dokazali smo da smo bili u pravu, pravda je pobijedila. Roditelji sada mogu biti u miru, rekla je predsjednica Hrvatske udruge roditelja odgojitelja Ana Marija Berbić Lacko i navela kako odlukom o ukidanju Grad nije ponudio kompenzacijske mjere i mjere zapošljavanja.

– Grad može i dalje raditi na kompenzacijskim mjerama gdje bi roditelji samoinicijativno izlazili van iz mjere, istaknula je.

Izvršna direktorica Udruge U ime obitelji Željka Markić poručila je kako je ovo “pobjeda mama, tata i obitelji, a poraz samovolje nesposobnog Tomaševića”.

– Očekujemo da gradonačelnik da ostavku i ako ga još nisu otjerali smrad, otpad i Jakuševac, da će ga otjerati preko 20.000 djece kojoj je pokušao protuzakonito naštetiti, rekla je.

Predsjednik Glavnog odbora Stranke rada i potpredsjednik Gradske skupštine Nenad Predovan istaknuo je kako je presuda bila očekivana i kako se dogodilo upravo ono na što su mjesecima kao opozicija upozoravali gradonačelnika.

– Mi ćemo tražiti političku odgovornost gradonačelnika Tomaševića jer se tu ne radi o maloj greški. To je sustavan način rada koji nije dobar, isto se događa i s otkazima u Holdingu i sa stvarima oko otpada, poručio je Predovan.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo