Udruga okuplja 300-tinjak članova

Udruga umirovljenika Općine Marija Gorica održala skupštinu

Na skupštini su uručena i priznanja članovima zaslužnima za razvoj udruge
448792455_1044810467468456_2912222701654230299_n

Udruga umirovljenika Općine Marija Gorica održala je redovnu izvještajnu sjednicu na kojoj su predstavili rezultate prošlogodišnjeg rada. Udruga ima nešto manje od 300 članova i djeluje kroz tri podružnice u Trsteniku, Kraju i Mariji Gorici. Osnovani su, a to im je i primarni cilj, da brinu o svojim članovima, njihovim socijalnim i materijalnim prilikama. Kako bi ostvarili te planove organiziraju druženja na sportskim i kulturnim programima.

-Prošle godine organizirali smo izlete na mjesečnoj razini, a putovali smo na more, u toplice te smo posjetili neka svetišta. Prošle godine bili smo i domaćini županijskog obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, rekao je predsjednik Udruge Dragutin Frkanec.

Osim izleta i putovanja, družili su se i na proslavama Martinja, dočeka nove godine, a aktivni su i prilikom nabave zimnice za svoje članove. Te njihove napore da svojim generacijskim sumještanima život učine ugodnijim prepoznaje i Općina Marija Gorica koja ih financijski i logistički prati u njihovim projektima.

-Drago mi je da imamo ovako uspješne i aktivne umirovljenike. Iako su u životnom razdoblju kad bi trebali mirovati, oni su i dalje aktivni a to znači da su zdravi. Nadam se da će svaki od njih još dugo godina ići na izlete i druženja, a Općina Marija Gorica bit će im podrška- rekla je načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić.

Na skupštini su uručena i priznanja članovima zaslužnima za razvoj udruge.

Događanja
Marija Gorica