Udruga umirovljenika Općine Dubravica proslavila 25 godina postojanja

Udruga umirovljenika ugostila je svoje članove i goste na redovnoj Skupštini na kojoj su imali prilike predočiti svoje rezultate i najaviti buduće aktivnosti do kraja ove godine

Kako je istaknula predsjednica Udruge Zdenka Režić, bogat društveni život poklopio je nekoliko događanja na području općine Dubravica u isto vrijeme, ali to je bogatstvo koje omogućuje da svatko pronađe nešto za sebe. Predsjednica je zahvalila načelniku Općine Dubravica na brizi o umirovljenicima i potpori koju im daje i što ih je počastio svojim dolaskom na skupštinu. A skupštini su bili nazočni i predsjednik UUZŽ Josip Jakopač, tajnica UUZŽ Marica Špišić, te predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske Višnja Fortuna.

-Okupili smo se i da bi svečano obilježili jednu lijepu obljetnicu, 25 godina postojanja i kontinuiranog rada udruge umirovljenika općine Dubravica. To je lijepi broj u svakoj proslavi a kad se slavi u krugu umirovljenika onda je to slavlje još značajnije i vrjednije. Naša udruga osnovana je 29.4.1997. godine u Vatrogasnom domu u Dubravici, a članovi tadašnjeg izvršnog odbora danas će dobiti zahvalnice. Na osnivačkoj skupštini za predsjednika je izabran Martin Biff, za tajnika Ivan Golub i za blagajnika Josip Ivanuš. Već iduće 1998. godine broj članova narastao je na 20, a danas imamo nešto preko 160 članova- rekla je predsjednica Režić.

Program i aktivnosti nisu se puno promijenile. Humanitarni rad, druženja, izleti, aktivnosti na sportskim susretima, događanja koja organizira općina, posjet bolesnim članovima i posljednji pozdrav preminulim članovima s pogrebnim buketima. Financiranje udruge provodi se kroz članarinu, donacije zajednica udruga umirovljenika ZŽ i preko natječaja koje otvara Općina Dubravica. Dio planova za ovu godinu već je realiziran, a brojni izleti i druženja još su pred njima. Samo neka mirovina bude čim duže…

Predsjednik svih umirovljenika Zagrebačke županije Josip Jakopač čestitao je Udruzi umirovljenika Općine Dubravica četvrt stoljeća djelovanja i brige za svoje članove, a načelnik Općine Dubravica Marin Štritof umirovljenike je proglasio za jednu od najaktivnijih udruga na području općine.

-S obzirom na vašu dob i aktivnosti koje provodite, moram reći da ste po aktivnostima odmah iza vatrogasaca- rekao je Štritof.