Prekinuta sjednica odbora

Udruga Ekologija grada: Kao i njena prethodnica Sandra Benčić i Dušica Radojčić izbjegava sazvati tematsku sjednicu u vezi Jakuševca

Sjednica saborskog Odbora za zaštitu okoliša i prirode naprasno je prekinuta nakon što je rasprava između nezavisne zastupnice Marije Selak Raspudić i predsjednice Odbora Dušice Radojčić (zastupnica stranke Možemo!) završila tako što su članovi Odbora demonstrativno napustili sjednicu
Zagreb: Na odlagalištu Jakuševec završen policijski očevid, cesta puštena u promet Luka Stanzl/PIXSELL

Naime, zastupnica Marija Selak Raspudić tražila je od odbora Odbor za zaštitu okoliša i prirode da održi posebnu, tematsku sjednicu o odlagalištu otpada Jakuševec. Nakon što je, kako zastupnica Selak Raspudić tvrdi,  Radojčić pola sata na raznorazne načine odbijala staviti na glasanje prijedlog, kap je prelio ulazak tajnice Kluba Možemo Lane Vego kako bi predsjednici Odbora prišapnula nešto na uho.

Zastupnica Selak Raspudić uvjerena je da je Radojčić uporno odbijala njezin zahtjev samo zato da zaštiti interese svoje stranke i svog stranačkog šefa – zagrebačkoga gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Sad vam je dojavila da vam je na mobitel stigla uputa što da učinite. Ovo je stvarno … Znači, vi ste sad dobili upute što da napravite?! Ovakav oblik totalitarizma i indoktrinacije je van svake pameti – burno je reagirala zastupnica Selak Raspudić.

Niste izabrani da skidate željezne ograde po plažama Jadrana

O prekinutoj sjednici preko društvenih mreža oglasila se i Udruga Ekologija grada.

– Jednako kao i njena prethodnica, gđa. Sandra Benčić, i nova predsjednica Odbora za zaštitu okoliša, gđa. Dušica Radojčić, vješto izbjegava sazvati tematsku sjednicu u vezi odlagališta Prudinec-Jakuševec! Iako je sjednica bila zakazana za 24. siječnja, ista je otkazana bez novog termina! Od siječnja nitko iz saborskog odbora nije odgovarao na mailove (izuzev gdina Roberta Podruga), a istu naviku su stekli i u novom sazivu Sabora, napisali su u Facebook objavi iz Udruge Ekologija Grada.

Također, zamolili su gospođu Radojčić, da odgovori na mailove koji joj stižu i da odredi datum kad će se održati navedena sjednica!

– Za to ste prisegnuli u Hrvatskom državnom Saboru i za to Vas plaćaju građani Republike Hrvatske, a ne da skidate željezne ograde po plažama Jadrana, napisali su o objavi na Facebooku iz Ekologije grada.

Aktualno
Grad Zagreb
Hrvatska
Izbor urednika