Visoka obljetnica

Udruga “Branitelji Hrvatske Pušća” obilježila 25 godina postojanja

Udruga je osnovana s ciljem okupljanja branitelja i članova njihovih obitelji, pružanja pravne i socijalne pomoći, pomoći pri rješavanju zakonskih prava branitelja i promicanja istine o Domovinskom ratu
branitelji_pusca_030423-autor_fotografije_drazen_kopac_4.jpg__648x432_q85_subsampling-2 Dražen Kopač

Udruga „Branitelji Hrvatske Pušća“ proslavila je 25. godišnjicu osnutka. Ivan Bosak, njezin predsjednik, zahvalio je svima koji pomažu rad ove udruge.

– Osnovani smo s ciljem okupljanja branitelja i članova njihovih obitelji, pružanja pravne i socijalne pomoći, pomoći pri rješavanju zakonskih prava branitelja i promicanja istine o Domovinskom ratu. Sudjelujemo na sportskim susretima branitelja diljem Hrvatske, organiziramo obilježavanje spomendana i blagdana vezanih uz Domovinski rat i općinu Pušća, podnoseći izvješće o dosadašnjem radu rekao je Bosak.

Uz pomoć Općine i Grada Zaprešića udruga je na groblju u Pušći, u spomen na poginule i preminule branitelje, postavila spomen-križ, a njezinom inicijativom u središtu Pušće, na Trgu osam sela, postavljena je spomen-ploča u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje s prostora ove općine. U znak sjećanja na prvog poginulog branitelja župe Pušća, Mladena Pintara – Lacka, 24. srpnja obilježava se Dan hrvatskih branitelja župe Pušća.

Uz načelnika Pušće Filipa Bernardića, proslavi 25. obljetnice osnutka ove udruge u ime Zagrebačke županije prisustvovala je predsjednica Skupštine Martina Glasnović. Županiji je uručena plaketa za doprinos radu ove udruge.

– Podršku Zagrebačke županije imali ste, imat ćete je i dalje. Hvala vam od srca na svemu što ste dosad radili. Idemo dalje! Ima još puno posla u Lijepoj našoj, rekla je predsjednica.

Događanja
Pušća