Učenici Područne škole Rakitovec prikupili najviše staroga papira

Učenici 46 matičnih i područnih škola s područja Zagrebačke županije sakupili su u prošloj školskoj godini 131.442 kilograma starog papira i tako od sječe spasili 2620 stabala. Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić danas je predstavnicima najboljih škola, sudionicama akcije sakupljanja starog papira koja se provodi u suradnji s tvrtkom DS Smith Unijapapir Croatia, uručio poklon pakete informatičke opreme – interaktivne pametne ploče, projektore, pripadajuću opremu i softvere.

I ove godine najviše staroga papira po učeniku – 270,80 kilograma, prikupila je Područna škola Rakitovec. U Područnoj školi Donja Kupčina u Pisarovini, koja je bila domaćin današnje dodjele nagrada, prikupljeno je 151,52 kilograma po učeniku, u Područnoj školi Buševec u Vukovini 123,75 kilograma, u Područnoj školi Dubranec 100,73 kilograma, a u Područnoj školi Pojatno 90,89 kilograma po učeniku.

-Odnos prema otpadu i prirodi ovisi o individualnom ponašanju svakoga od nas, a obrazovne institucije, naročito ove osnovnoškolske, imaju ključnu ulogu u razvoju i poticanju ekološke svijesti kod mladih- rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić istaknuvši pritom jednu zanimljivost.

-Pobjednici ovog natječaja gotovo uvijek su učenici iz područnih škola. Područne škole jesu manje, ali one svakako imaju vrijedne i osviještene učenike što ih čini itekako velikima i važnima- istaknuo je Kožić.