Službe su i dalje na terenu

U Zaprešiću ugašen veći dio požara

Uzrok požara koji je u srijedu navečer planuo u tvrtki za zbrinjavanje otpada EKO FLOR u Zaprešiću još uvijek nije poznat, kvaliteta zraka je dobra te ljudi više ne moraju zatvarati prozore, osim alergičara i osjetljivih kojima se savjetuje da nose maske vani,
Zaprešić: Unutar tvrtke Eko Flor i dalje gori vatra Marko Prpic/PIXSELL

Požar skladišta plastike u Zaprešiću stavljen je noćas oko 4:45 sati pod kontrolu vatrogasaca te se još uvijek gasi, ima još manjeg otvorenog plamena i izdimljavanja. Veliku pomoć u gašenju otvorene vatre, noćas su pružili roboti kojima su daljinski upravljali pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite.

U 22:30 sati, na traženje glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske, iz Operativnog centra civilne zaštite Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH, za područje Grada Zaprešića i Općina Jakovlje, Bistra i Luka poslana je poruka Sustava za rano upozoravanje i upravljanje krizama – SRUUK, kojom se mole građani da zatvore prozore i ne izlaze van bez nužne potrebe zbog požara plastike u Zaprešiću.

Tijekom noći su djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” obavili mjerenja te su rezultati pokazali da je kvaliteta zraka dobra te je Stožer civilne zaštite Grada Zaprešića donio odluku da djeca mogu u škole i vrtiće uz preporuku da borave u zatvorenom prostoru.

Na terenu su i pripadnici Gradskog društva Crvenog križa Zaprešić koji gasiteljima osiguravaju okrjepu.

Crna kronika
Zaprešić