U Zaprešiću traju Dani Jelačića

Izložbom radova zaprešićkih dječjih vrtića pod nazivom „Priča o konju Emiru“ započeli su ovogodišnji „Dani Jelačića“ u Zaprešiću

Izložbom radova zaprešićkih dječjih vrtića pod nazivom „Priča o konju Emiru“ započeli su ovogodišnji „Dani Jelačića“ u Zaprešiću. Izložba je otvorena u Vršilnici, a za otvorenje su vrtićanci pripremili i prigodan program.

-Naši najmlađi ovdje izlažu svoje radove i tu smo zbog njih. Došli su ih popratiti roditelji, bake, djedovi, sestre, braća… Zadovoljstvo mi je što sam ih mogao pozdraviti u ime Turističke zajednice koja je u suradnji s dječjim vrtićima priredila ovu izložbu- rekao je direktor TZ grada Zaprešića Toni Ganjto.

Oduševljenje programom, ali i slikama na kojima je bio konj Emir, nije krio niti jedan posjetitelj. Inače, konj Emir je konj bana Jelačića, a svi koji su pokušali nacrtati konja znaju koliko je to zahtjevan posao. Stoga je svaki nacrtani konji bio izvrstan doseg, a to je pohvalila i ravnateljica DV Maslačak Gordana Anna Hübl istaknuvši kako je djeci vrlo zahtjevno u realnoj slici na papiru predočiti motiv konja.

Prije nego su posjetitelji krenuli razgledati izložbu predstavljena je i maketa Novih dvora Jelačićevih u obliku kakvi su Novi dvori nekad doista i bili. Maketu su izradili Tomislav Mikojević i Neven Novak koji su maketu radili devet mjeseci uz pomoć sve moguće dokumentacije i starih katastara još iz doba Austro-Ugarske.