U Zaprešiću otvoren dom za starije osobe

U Velikom Vrhu u Zaprešiću otvoren je Dom za starije osobe Zaprešić, podružnica Doma za starije osobe Bistra. Kapacitet doma je 34 kreveta te iako njegova infrastruktura omogućava smještaj pokretnih i nepokretnih osoba, primarno je namijenjen osobama prvog stupnja zdravstvene njege.

-I u trećoj životnoj dobi život može biti aktivan, zanimljiv i bogat. Želimo omogućiti našim korisnicima da uživaju u zlatnim godinama svojega života- poručila je Snježana Filipović, ravnateljica ustanove.

Smještaj u domu omogućen je u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, a cijena ovisi o individualnim, fizičkim i motoričkim potrebama korisnika. U preuređenje postojeće građevine u moderan dom, na tri etaže, uloženo je oko 11 milijuna kuna.

-Potrebe su velike, državni domovi imaju dugačke liste čekanja, a mi smo korisnike spremni primiti odmah- rekao je Tomislav Filipović, osnivač ustanove.

Svečanosti otvorenja prisustvovala je i zamjenica župana Nadica Žužak.

-S obzirom na potražnju za ovakvim vidom smještaja, ovo je hvalevrijedna investicija. Dapače, osim što je njome osiguran smještaj za starije osobe, ona je otvorila i nova radna mjesta, pa je ovo i poduzetnička priča- rekla je zamjenica Žužak, dok je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk istaknuo da se trenutno u ovome gradu grade još dva doma, jedan za stotinjak i jedan za tridesetak osoba. Najavio je da će tijekom ove godine doći do premještanja Nadcestarije, koja se nalazi ispred Doma za starije osobe Zaprešić, pa će ovaj prostor, sadnjom zelenila, postati još ugodnijim za život. (izvor: Zagrebačka županija)