U zaprešićkom kraju počinje gradnja kanalizacije

Iz zaprešićke komunalne tvrtke Vodovod i odvodnja d.o.o. najavili su početak radova na nekoliko lokacija projekta ZA ČISTO I BISTRO – jednog od najvećih projekata u povijesti zaprešićkog kraja

Iz zaprešićke komunalne tvrtke Vodovod i odvodnja d.o.o. najavili su početak radova na nekoliko lokacija projekta ZA ČISTO I BISTRO – jednog od najvećih projekata u povijesti zaprešićkog kraja.

-Raduje me što su Sportska ulica u Pojatnom i ulica Ivana Štrbulca u Šenkovcu prve lokacije na kojima radovi kreću, a s napretkom projekta uključivat ćemo sve više ekipa.
Budući da je izdano više od 50 građevinskih dozvola nekoliko će tvrtki istovremeno započeti s radom- poručuje Željko Majcen, direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zaprešić d.o.o., koja je nositelj Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zaprešić ZA ČISTO I BISTRO.

Projekt ZA ČISTO I BISTRO obuhvaća proširenje postojeće mreže odvodnje, rekonstrukciju, dogradnju i sanaciju postojećeg sustava odvodnje i vodoopskrbne mreže, dogradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na III. stupanj pročišćavanja te nabavu opreme za održavanje sustava odvodnje. Projektom će se unaprijediti i proširiti vodovodna i kanalizacijska mreža u aglomeracijama Zaprešić i Kraj Donji, a do kraja 2023. godine ostvarit će se cilj da 86 posto područja na kojem se projekt provodi, bude pokriveno mrežom odvodnje. Projekt obuhvaća područje Grada Zaprešića i općina Bistre, Brdovca, Luke, Pušće, Marije Gorice i Dubravice.

Njegova je ukupna vrijednost 683.801.112,50 kuna, a kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. osigurana su bespovratna sredstva EU u iznosu od čak 70,88 posto odnosno 387.792.012,26 kuna. Hrvatske vode i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike osigurat će 116.777.202,04 kuna, dok će preostali dio u iznosu od 42.471.675,70 kuna sufinancirati Grad Zaprešić i okolne općine.