U Zagrebu otvorena izložba “Green Together” u povodu 30 godina diplomatskih odnosa Hrvatske i Danske

U sklopu otvorenja Tomašević i danski veleposlanik Ole Frijs-Madsen potpisali su pismo namjere kao potporu intenziviranja suradnje na polju zelene tranzicije
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević otvorio je izložbu Green together Goran Stanzl/PIXSELL

U zgradi zagrebačkog Gradskog poglavarstva otvorena je izložba “Green Together”, kojom se obilježava 30 godina diplomatskih odnosa između Hrvatske i Danske.

Izložba se sastoji od 50 održivih drvenih panela koji prikazuju hrvatska i danska “zelena rješenja”, kao što su: put prema cirkularnoj ekonomiji, održivo urbano planiranje, najmoderniji pogoni za pretvaranje otpada u energiju, pročišćavanje otpadnih voda, zelena mobilnost, pametna gradnju biciklističke mreže, itd.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević na otvorenju je izjavio da je klimatski neutralni Zagreb jedan od najvažnijih ciljeva gradske uprave. Najavio je i da će se Zagreb ozbiljno posvetiti klimatskoj tranziciji s obzirom na to da je jedini hrvatski grad izabran u skupinu od 100 europskih gradova koji su dio “EU misije za klimatske neutralne i pametne gradove”.

Također, u sklopu otvorenja, Tomašević i danski veleposlanik Ole Frijs-Madsen potpisali su pismo namjere kao potporu intenziviranja suradnje na polju zelene tranzicije.

Izložba “Green Together” može se razgledati do 26. svibnja.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska