U Zagrebu otvoren međunarodni turistički sajam Place2Go

Sajam Place2Go za publiku je otvoren do nedjelje, a ulaz u Arenu Zagreb je besplatan
Zagreb: Zvončari na otvorenju međunarodnog sajma turizma PLACE2GO Davor Puklavec/PIXSELL

Međunarodni turistički sajam Place2Go otvoren je danas u Areni Zagreb okupivši izlagače iz gotovo cijele Hrvatske te još 12 zemalja, većinom iz regije, poput Crne Gore i BiH, ali i Indije, Indonezije, Maldiva i druge, koji do nedjelje predstavljaju turističku ponudu i proizvode za turizam.

Na tom sajmu, koji se ponovo održava nakon dvije godine pauze zbog pandemije, iz Hrvatske se predstavljaju obrti, OPG-ovi, tvrtke i turističke zajednice iz Slavonije, Zagorja, Istre, Like, Dalmacije, Kvarnera i drugi, a svi ove godine očekuju bolji turistički promet.

Otvarajući sajam ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac čestitala je organizatorima jer je to prvi turistički sajam u pandemiji koji se održava uživo, a naglasila je i kako su “svi danas radosni zbog najave Stožera o ublažavanju epidemijskih mjera od ove subote”.

Važnost sajma Place2Go za Zagreb istaknula je direktorica zagrebačke Turističke zajednice Martina Bienenfeld, posebice jer je to za sada jedini turistički sajam u Hrvatskoj i prilika da se destinacije i ponuditelji predstave javnosti, razmjene iskustva i znanja.

Zemlja partner sajma je pak Indija, čiji je veleposlanik u Hrvatskoj Raj Kumar Srivastar izrazio želju za jačanjem turističke suradnje Indije i Hrvatske, posebice u segmentima wellness, lječilišnog i aktivnog turizma, za koje drži da će biti najtraženiji nakon pandemije. Direktorica i organizatorica sajma Damjana Domanovac zahvalila je izlagačima, sponzorima i partnerima, bez kojih to ne bi mogli organizirati u relativno kratkom roku.

U sklopu prvog ili poslovnog dana sajma, održana je i mini konferencija o “smart” turizmu, koji po riječima konzultantice Ivane Kolar ne znači samo uvođenje novih tehnologija, digitalizacije, umjetne inteligencije, robotike i sličnog u turističke procese i poslovanje nego je to puno više. Ocijenila je da je hrvatski turizam u to tek zakoračio i misli da je na dobrom putu.

Sajam Place2Go za publiku je otvoren u subotu i nedjelju, a ulaz je besplatan.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska