U Zagrebu odigran 57. Memorijal prvog hrvatskog velemajstora Mije Udovičića

Riječ je o najstarijem brzopoteznom šahovskom turniru u Europi koji okuplja ponajbolje šahiste iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i BiH
Zagreb: Gradonačelnik Bandić otvorio tradicionalni novogodišnji šahovski turnir

U Zagrebačkome šahovskom savezu gradonačelnik Milan Bandić prvim je potezom otvorio tradicionalni novogodišnji šahovski turnir 57. Memorijal prvog hrvatskog velemajstora Mije Udovičića. Memorijal, kolokvijalno nazvan MEGA prema tvrtki koja je godinama bila njegov glavni sponzor, najstariji je brzopotezni šahovski turnir u Europi, a okuplja ponajbolje šahiste iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i BiH.

Ovom je prilikom zagrebačkom gradonačelniku uručena Zahvalnica s potpisima 12-orice svjetskih velemajstora koji su nastupili na prošlogodišnjem Turniru mira, jednoj od najvećih šahovskih priredbi u Hrvatskoj, dok je predsjednik Zagrebačkog šahovskog saveza Nenad Škare istaknuo, da bez obzira na to što nismo zemlja koja u šah ulaže kao Indija ili Kina, na međunarodnim turnirima redovito se svrstavamo među prvih 15 zemalja.

Nama je to na golemi ponos jer velemajstorom se ne postaje preko noći. Mladi sve više pokazuju interes za ovu vrstu igre, a i niz je klubova specijalizirano za rad s najmlađim sudionicima, zaključio je Škare.

Grad Zagreb
Hrvatska
Sport