U Zagrebu obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Tom je prilikom u Gradskoj upravi predstavljen Program podrške u lokalnoj zajednici "Gerontološki centri Grada Zagreba – 17 nam je godina tek" i prikazan promotivni film "18. Gerontološki tulum"
međunarodni dan starijih osoba Grad Zagreb

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, u auli zagrebačke Gradske uprave, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom predstavio je publikaciju za osobe starije životne dobi pod nazivom Program podrške u lokalnoj zajednici “Gerontološki centri Grada Zagreba – 17 nam je godina tek”.

Ovom publikacijom Grad Zagreb prikazao je razvoj programa za osobe starije životne dobi i stvaranje uvjeta za aktivno i zdravo starenje omogućivši starijim osobama korištenje niza aktivnosti i usluga u njihovoj lokalnoj sredini, a sve kako bi ostali u vlastitom domu što je duže moguće.

U sklopu promocije prikazan je i promotivni film “18. Gerontološki tulum” koji je Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom izradio u suradnji s domovima za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba i Zakladom “Zajednički put”. Kratki promotivni film je dostupan na službenim kanalima Grada Zagreba i komunikacijskoj platformi Najmudriji.hr putem LINKA.

Nazočnima se obratila izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Romana Galić koja je istaknula kako Grad Zagreb gotovo dva desetljeća ustrajno radi na stvaranju uvjeta za zdravo i aktivno starenje te će i dalje nastojati svojim socijalnim programima i socijalnom politikom unapređivati kvalitetu života starijih osoba u gradu Zagrebu. Pročelnica Galić je svim sugrađanima starije životne dobi čestitala Međunarodni dan starijih osoba, a svoja pozitivna iskustva podijelila je i korisnica Gerontološkog centra Dubrava Marija Barun, dugogodišnja članica plesne skupine i brojnih drugih aktivnosti gerontološkog centra.

Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba, nastavit će se i održavanjem tradicionalne manifestacije Gerontološki tulum, koju organizira Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji sa Zakladom „Zajednički put“.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska