U Zagrebu obilježen Dan vatrogasaca

Izaslanstvo Grada Zagreba položilo je vijenac kod spomenika ocu hrvatskog vatrogastva Gjuri Deželiću

Grad Zagreb

Pored Glazbene akademije, kod spomenika ocu hrvatskog vatrogastva Gjuri Deželiću, izaslanstvo Grada Zagreba položilo je vijenac i na taj način svečano obilježilo Dan vatrogasaca te odalo počast osnivaču prve vatrogasne zajednice u Zagrebu.

– Čestitam od srca svim našim vatrogascima dan sv. Florijana – njihova zaštitnika i koristim ovu prigodu kako bi im zahvalila na neizmjernoj pomoći, ne samo u proteklih godinu dana kad su svojim nadljudskim naporima pomagali građanima na otklanjanju opasnosti uzrokovanih potresima, već i svakodnevno, pružajući sigurnost svima nama, istaknula je obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

U Zagrebu djeluje između 350 profesionalnih vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe i gotovo 10.000 dobrovoljnih vatrogasaca okupljenih u 57 dobrovoljnih vatrogasnih društava Vatrogasne zajednice grada Zagreba, koji su svojim intervencijama pomagali Zagrepčanima, ali i stanovnicima Sisačko-moslavačke županije čiji su domovi također teško oštećeni prošlogodišnjim potresom.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zagreb Siniša Jembrih kazao je kako o zahtjevnosti prošle godine govori i podatak kako su djelatnici JVP nakon prvog potresa, u dva mjeseca koja su uslijedila, odradili dvogodišnji prosjek intervencija.