Podzemno blago na turističkim rutama

U Turopoljskom lugu predstavljena Poučna staza crnih tartufa u Zagrebačkoj županiji

Poučna staza crnih tartufa u Zagrebačkoj županiji, projekt je koji spaja prirodne ljepote i gastronomsku izvrsnost Turopolja
Podzemno bogatstvo – tabla TZ Zagrebačke županije

U Turopoljskom lugu u Velikoj Gorici predstavljena je Poučna staza crnih tartufa, s ciljem da posjetiteljima otkrije kako se i u tom kraju krije to podzemno blago koje mogu istražiti u turističkim rutama.

Tartufe prepoznajemo kao gastronomsko blago koje se rijetko kada povezuje s kontinentalnim krajem Hrvatske, a upravo se u Zagrebačkoj županiji dokazuje suprotno jer Turopoljski lug, bogat hrastom lužnjakom, obiluje crnim tartufom. Mapiranje Turopoljskog luga kao destinacije u kojem se nalaze tartufi bilo je još prije 16 godina.

Poučna staza crnih tartufa u Zagrebačkoj županiji, projekt je koji spaja prirodne ljepote i gastronomsku izvrsnost Turopolja. Riječ je o inicijativi proizašloj iz zajedničkog rada i europskog projekta Turističke zajednice Zagrebačke županije, Grada Velike Gorice, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatskih šuma i Općine Posušje, uz podršku Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

TZ Zagrebačke županije

-Projekt Poučne staze crnih tartufa u Turopolju nije samo nova turistička atrakcija, već je odraz našeg dubokog strateškog usmjerenja ka održivom turizmu. Posvećeni smo stvaranju turističke ponude koja poštuje i promiče naše prirodne i kulturne resurse, potiče aktivni turizam i uključuje lokalno stanovništvo- rekla je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Namjera im je, kaže, da posjetiteljima koji krenu prema Turopoljskom lugu, 20 minuta od centra Zagreba, dati informaciju da se tamo nalazi podzemno blago – crni tartuf. Na putu, na cesti, postavljene su poučne table s osnovnom informacijom o svemu što ih čeka u Turopoljskom lugu, a za lov na crni tartuf dobit će vrsnog tartufara i njegovog psa.

Događanja
Velika Gorica