U tjednu sestrinstva sudjeluju 23 institucije i organizacije

Međunarodni tjedan sestrinstva održava se uoči Međunarodnog dana sestrinstva 12. svibnja, u znak sjećanja na rođenje Florence Nightingale
190508_sestre

U povodu održavanja Međunarodnog tjedna sestrinstva koji se obilježava od 5. do 12. svibnja, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba i potpredsjednica Gradske skupštine Ana Stavljenić- Rukavina primila je u palači Dverce organizatore i istaknute osobe iz sestrinske profesije.

Predsjednik Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva Adriano Friganović istaknuo je kako činjenica da su u organizaciji ovogodišnjeg Tjedna sestrinstva sudjelovale 23 institucije i organizacije govori koliko o njegovoj važnosti. Također je zahvalio Gradu Zagrebu na nesebičnoj i velikodušnoj potpori te potpredsjednici Stavljenić-Rukavina uručio priznanje za gradonačelnika Milana Bandića, kao zahvalu za podršku njihovom radu.

Zahvalivši svim medicinskim sestrama i tehničarima na nesebičnoj pomoći koju pružaju pacijentima potpredsjednica Stavljenić-Rukavina istaknula je kako u našem društvu status medicinskih sestara još uvijek nije adekvatan njihovim kompetencijama i znanju te da bi to trebalo biti prioritet u sljedećem razdoblju.

Međunarodni tjedan sestrinstva održava se uoči Međunarodnog dana sestrinstva 12. svibnja, u znak sjećanja na rođenje Florence Nightingale, engleske bolničarke i začetnice modernog sestrinstva, ove godine pod sloganom “Sestrinstvo – glas koji vodi: zdravlje za sve”. Obilježava se održavanjem predavanja, javnozdravstvenih akcija te brojnih edukacija građanstva o postizanju kvalitetnog i zdravog života.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo