U Svetom Ivanu Zelini održani 7. Dani učeničkih zadruga Zagrebačke županije

Danas su u prostorijama Osnovne škole Dragutina Stražimira u Svetom Ivanu Zelini održani 7. Dani učeničkih zadruga Zagrebačke županije.

Svoje su ukrasne, uporabne i jestive proizvode predstavile 24 zadruge, a zbog nepovoljnih vremenskih prilika, manifestacija se preselila sa zelinskog trga u prostore škole. Naime, zadrugari s područja županije spadaju među najaktivnije u državi, a nerijetko se sa smotri vraćaju s brojnim priznanjima. Također, tijekom godina počeli su uspostavljati i međunarodnu suradnju.

– S velikim veseljem podržavamo učeničko zadrugarstvo, vrijedne i marljive učenike i nastavnike. Smatramo da je zadrugarstvo, na neki način, i poticanje poduzetništva. Važno je da se mladi, uz redovito školovanje, bave i kreativnim aktivnostima, istaknula je zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak prilikom posjeta manifestaciji.

Prodajno-izložbene štandove obišli su i gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec te Dragica Benčik, predsjednica Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva.