U Svetom Ivanu Zelini kreće realizacija projekta vrijednog 3,4 milijuna kuna

Gradonačelnik Hrvoje Košćec potpisao je s predstavnikom tvrtke GKT-GRADIN d.o.o iz Zagreba ugovor o izgradnji parkirališta s komunalnom infrastrukturom u sklopu turističko-ugostiteljskog i sportsko-rekreacijskog područja Grada Sveti Ivan Zelina čija vrijednost iznosi nešto više od 3,4 milijuna kuna.

Osim ugovora za izgradnju, potpisan je ugovor za pružanje usluge stručnog nadzora nad izvođenjem radova i poslova koordinatora zaštite na radu tijekom građenja s tvrtkom PROMETNICE ZAGREB d.o.o. čija vrijednost iznosi gotovo 90 tisuća kuna.

-Buduće parkiralište imat će spoj na odvojak Ulice Vladimira Nazora te preko iste na državnu cestu D3, odnosno osnovnu trasu Ulice Vladimira Nazora. Od komunalne infrastrukture u dijelu zahvata izvest će se kanalizacija za odvodnju oborinskih voda te javna rasvjeta. Izgradnjom će biti osigurana 153 parkirna mjesta za osobne automobile i 3 parkirna mjesta za autobuse- istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Košćec te je napomenuo da će se investicija u većem dijelu financirati iz proračuna Grada.

Početak radova, koji će trajati 5 mjeseci predviđen je početkom travnja 2020. godine. Ovo je još jedan korak prema uređenju turističko-ugostiteljskog i sportsko-rekreacijskog područja Grada Sveti Ivan Zelina. Prošle godine završeni su radovi na izgradnji prilazne ceste s komunalnom infrastrukturom odnosno cesta koja vodi do budućeg Aquaparka Zelina i drugih sadržaja samog kompleksa.