U suradnji sa Zakladom Ana Rukavina: Na FER-u uskoro upis u registar za dobrovoljno darivanje koštane srži

Među organizatorima je i Nikolina Pavković koja je prije dva tjedna objavila apel na svom Facebook profilu kako bi se njezinoj šogorici Josipi pronašao odgovarajući donor
lijecnicki_pregled6-090707-696×464

U suradnji sa Zakladom Ana Rukavina organizirana je vrijedna akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica – „Lijek je u nama“.

Ako ste zdravi i punoljetni, akciji se možete pridružiti 5. travnja u Velikoj galeriji na FER-u i time nekome spasiti nekome život. Potrebno je popuniti zdravstveni upitnik i dati uzorak krvi za HLA tipizaciju.

“Akcija će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo: nošenje zaštitnih maski, držanje razmaka te dezinficiranje ruku pri ulasku u prostoriju gdje će se održati akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica”, navode organizatori.

Među organizatorima je i Nikolina Pavković koja je prije dva tjedna objavila apel na svom Facebook profilu kako bi se njezinoj šogorici Josipi pronašao odgovarajući donor.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska