U subotu „Ivanje u Novom Čiču“

Posjetitelji 14. međunarodne smotre folklora ‘Ivanje u Novom Čiču’ ovogodišnju toplu ivanjsku noć dočekat će uz pjesme i plesove čitave Hrvatske, ali i regije
large_crop_1396

Posjetitelji 14. međunarodne smotre folklora ‘Ivanje u Novom Čiču’ ovogodišnju toplu ivanjsku noć dočekat će uz pjesme i plesove čitave Hrvatske, ali i regije. Jedna od najvećih manifestacija u ovom dijelu Zagrebačke županije održat će se u subotu, 22. lipnja u Novom Čiču i ugostit će 13 odraslih folklornih skupina. Po prvi puta na smotri folklora gostuje društvo iz Italije, a tu su još i društva iz Makedonije, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Početak folklornog programa u kojem između ostaloga nastupaju; KUD Čiče, KUD Kitka, KUD Pisakavica, FS KD Rak, GRUPPO FOLKLORICO GREGORIANO, KUD Paurija, Etno udruga Petrovo polje, KUD Stružec, KUD Kravarsko, Udruga bosanskih posavljaka „Izvorni običaji“, KUD Veleševec, KUD Donja Posavina i KUD Sveta Klara je u 18 sati.

Program uključuje razgledavanje Etno naselja Novo Čiče uz degustaciju turopoljskih jela, blagoslov svih sudionika u crkvi Sv. Ivana Krstitelja, razgledavanje replike konjskog tramvaja – kojnače koji je od 1907. do 1935. godine prometovao od Novog Čiča do Velike Gorice, a kojeg su izradili članovi KUD-a uz nadzor konzervatorskog odjela Ministarstva kulture.

Nakon završetka smotre folklora Čičani spremaju veliku zabavu uz grupu Sjaj, bogatu gastronomsku ponudu, a posebna atrakcija kao i svake godine je šaran na rašljama.

Događanja
Grad
Hrvatska
Velika Gorica
Zagrebačka županija