U srijedu započinje 7. izdanje KinoKino festivala

Glavni program donosi presjek najvažnijih dugometražnih igranih filmova za djecu iz cijeloga svijeta, raznolikih žanrova i tema
kinokino Robert Anić/PIXSELL

KinoKino – Filmski festival za djecu, održat će se u svom 7. izdanju od 28. rujna do 2. listopada u zagrebačkim kinima Kinoteka, Tuškanac te online.

Glavni program donosi presjek najvažnijih dugometražnih igranih filmova za djecu iz cijeloga svijeta, raznolikih žanrova i tema, a festival otvara u kinu Kinoteka film “Kapa”, pobjednik dječjeg programa Sarajevo FF-a, uz gostovanje redatelja Slobodana Maksimovića, mladih glumaca Gaja Črnićai Kaje Podreberšek te Frane Maškovića.

U konkurenciji za najbolji film festivala ukupno je 7 naslova, a među njima su i njemački “Noćna šuma”, litvanski “Srce leptira” te danski znanstveno-fantastični “Moj brat robot”. O najboljim filmovima 7. KinoKina odlučivat će profesionalni žiri – glumica Dijana Vidušin, dramaturginja Pavlica Bajsić Brazzoduro te znanstvenik Boris Jokić, kao i dječji žiri sastavljen je od petero zagrebačkih osnovnoškolaca.

U popratnom programu Klasici, posvećenom 80-ima, prikazat će se hit naslov Jima Hensona s Davidom Bowijem i Jennifer Connellyu glavnim ulogama – kultni fantasy mjuzikl “Labirint”. Bit će tu i još jedno izdanje programa Moj prvi odlazak u kino, osmišljenog za predškolce koji se prvi put susreću s pokretnim slikama na velikom platnu, a koji će nakon projekcije dobiti diplomice za uspomenu na svoje prvo kino iskustvo.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska