U sklopu programa “Zaželi” dodijeljeno 55 milijuna kuna vrijednih ugovora

Uručena su 52 ugovora kojim će se omogućiti zapošljavanje 1122 žene koje će skrbiti za više od 6700 starijih i nemoćnih osoba

Robert Anić/PIXSELL

U sklopu projekta “Zaželi – program zapošljavanja žena faza 3” uručena su 52 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u vrijednosti od 55 milijuna kuna.

Program se sufinancirana iz Europskog socijalnog fonda, a ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić rekao je kako je Vlada u jesenskom paketu osigurala dodatnih 245 milijuna kuna kako bi se obuhvatili svi prijavitelji za sredstva.

– Time je Vlada omogućila da se na području cijele Hrvatske dodatno zaposli 5000 dugotrajno nezapošljivih žena i omogući pomoć u kući za starije i nemoćne, za njih nešto manje od 30.000. Želimo biti spremni kada Europska komisija usvoji naš operativni program i krene s primjenom ESF-a plus te da intenzitet i trajanje projekta ‘Zaželi’ bude dulji, dodao je Piletić.

Potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga istaknula je kako će se s danas dodijeljenim ugovorima omogućiti zapošljavanje 1122 žene koje će skrbiti za više od 6700 starijih i nemoćnih osoba. U sklopu treće faze projekta za zapošljavanje žena usmjerit će se 330 milijuna kuna, dok je kroz prve dvije faze uloženo 1,8 milijardi kuna.

– Sveukupno s trećom fazom bit će uloženo više od 2,2 milijarde kuna, a zaposleno više od 14.000 žena koje skrbe za više od 80.000 starijih i nemoćnih osoba, istaknula je Šimpraga koja je na dodjelu ugovora došla umjesto premijera Plenkovića koji je pozitivan na koronavirus.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar rekao je da je u trećoj fazi programa obuhvaćeno ukupno 450 ugovora, zaposlit će se 9100 žena koje će skrbiti oko ukupno 55.000 korisnika.