U Sisku održan “Hod za život”, među sudionicima i biskup Vlado Košić

Na trasi "Hoda za život" mogle su se vidjeti i zastave duginih boja, na što je Biskupija odgovorila postavljanjem zastava "Hoda za život" na zgradi svog sjedišta

Edina Zuko/PIXSELL

U Sisku je u subotu održan “Hod za život”, a krajem mjeseca, 25. lipnja, završnica kampanje bit će u Rijeci. Nakon povorke sisačkom Šetnicom, sudionici su se okupili ispred teško oštećene katedrale, gdje je održan prigodni program.

Koordinator povorke Boris Prpić rekao je kako se “Hod za život” u Sisku održava treću godinu za redom, a ove se godine priključio kampanji uz 11 hrvatskih gradova, što je najviše dosad.

-Ovu manifestaciju organiziramo za promicanje života i kampanje za novi zakonski okvir. Javnosti šaljemo tri poruke – borba za novi zakonski okvir, jer je dosadašnji zakon loš i zastario, podrška svim medicinskim djelatnicima i njihovom prizivu savjesti, te borba za nerođeno dijete- kaže Prpić.

Među sudionicima prosvjeda zapažen je veći broj predstavnika Sisačke biskupije, s biskupom Vladom Košićem. Na trasi “Hoda za život” mogle su se vidjeti i zastave duginih boja, na što je Biskupija odgovorila postavljanjem zastava “Hoda za život” na zgradi svog sjedišta.

Također, protuprosvjed je organizirala nekolicina pripadnika Radničke fronte, kojima nije omogućen dolazak na mjesto prigodnog programa.