Potvrdio gradonačelnik Tomašević

U siječnju počinje rekonstrukcija stadiona u Kranjčevićevoj ulici

Do siječnja se planira završiti glavni izvedbeni projekt, ishoditi građevinska dozvola te provesti javna nabava za izvođača radova
stadion kranjčevićeva Sanjin Strukić/PIXSELL

U siječnju bi trebala započeti rekonstrukcija stadiona u Kranjčevićevoj ulici, najavio je danas zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Do tada se planira završiti glavni izvedbeni projekt, ishoditi građevinska dozvola te provesti javna nabava za izvođača radova. Radovi, koji prema zadnjim procjenama projektanata, vrijede više od 30 milijuna eura, u potpunosti će biti financirani iz gradskog proračuna, a trebali bi trajati 15 do 18 mjeseci.

Među ostalim detaljima, Tomašević navodi kako je ključno proširiti kapacitete na više od 11.000 mjesta, a rekonstrukcijom će stadion prijeći u 4. kategoriju UEFA-e čime se će stvoriti uvjeti za igranje međunarodnih utakmica i klupskih natjecanja te utakmica hrvatske nogometne reprezentacije. Također, stadion bi, prema riječima gradonačelnika, trebao biti privremeni dom Dinama dok se gradi novi maksimirski stadion.

– Očekujemo da za sezonu 2026. bude izgrađena Kranjčevića i za to vrijeme ćemo imati ahitektonsko-urbanistički natječaj za maksimirski stadion, rekao je Tomašević.

Aktualno
Grad Zagreb