U Samoboru održana tribina o značaju tjelesne aktivnosti kod osoba s invaliditetom

O ovoj važnoj temi govorio je renomirani stručnjak Allen Bartoš, autor knjige "Kineziološko-zdravstveni značaj tjelesne aktivnosti u svakodnevnom životu osoba s invaliditetom"
tribina samobor

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom (3.12.), Međunarodnog dana volontera (5.12.) i Međunarodnog dana ljudskih prava (10.12.) Zagrebačka županija organizirala je tribinu pod nazivom “Značaj tjelesne aktivnosti u svakodnevnom životu osoba s invaliditetom”.

Budući da se radi o sve raširenijoj populaciji koja prema posljednjim podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo bilježi brojku od 624.019 osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, o ovoj važnoj temi govorio je Allen Bartoš, renomirani stručnjak iz ovog područja, ujedno i autor knjige “Kineziološko-zdravstveni značaj tjelesne aktivnosti u svakodnevnom životu osoba s invaliditetom”.

– Tjelesna aktivnost izuzetno je važna za sve osobe, a poglavito za osobe s invaliditetom jer ona u konačnici poboljšava kvalitetu njihovih života i života njihove obitelji, rekao je Bartoš istaknuvši da je bilo vrlo izazovno napisati knjigu koja na afirmativan način i motivirajuće govori o benefitima bavljenja tjelesnom aktivnosti kod osoba s invaliditetom.

U ime Zagrebačke županije okupljenim pripadnicima udruga civilnog društva s područja županije obratio se zamjenik župana Ervin Kolarec.

– Zagrebačka županija ove važne međunarodne dane obilježava već dugi niz godina, a sve u smislu jačanja volontiranja, socijalne osjetljivosti, jednakih prava, prosvjećivanja javnosti i uključivanja osoba s posebnim potrebama u društvenu zajednicu, rekao je Kolarec naglasivši da Županija početkom svake godine objavljuje natječaje putem kojih podržava projekte i programe braniteljskih te zdravstvenih, socijalnih i humanitarnih udruga.

– Ove godine smo našim udrugama dodijelili 2,4 milijuna kuna, a ovom prilikom želim pohvaliti rad svih naših udruga civilnog društva koji je jednom riječju – neprocjenjiv i za korisnike i za društvo u cjelini, istaknuo je Kolarec.

U ime Grada Samobora, domaćina ove tribine, prisutnima se obratio zamjenik gradonačelnice Petar Burić.

Događanja
Grad
Hrvatska
Samobor
Zagrebačka županija