U Rugvici otkazane sve manifestacije

Stožer civilne zaštite Općine Rugvica donio je Zaključak kojim se zabranjuju održavanja manifestacija, skupova i drugih planiranih okupljanja u javnim prostorima u vlasništvu i pod upravom Općine Rugvica, a u cilju sprječavanja daljnjeg širenja koronavirusa
DSC_5762

Stožer civilne zaštite Općine Rugvica donio je Zaključak kojim se zabranjuju održavanja manifestacija, skupova i drugih planiranih okupljanja u javnim prostorima u vlasništvu i pod upravom Općine Rugvica, a u cilju sprječavanja daljnjeg širenja koronavirusa. Slijedom toga do daljnjega je otkazana manifestacija „Dani Općine Rugvica“, proslava blagdana Velike Gospe, kao i ostala događanja.

-Kako se novonastala situacija pogoršala i svakodnevno raste broj novozaraženih, a zdravlje mještana nam je na prvom mjestu, donijeli smo Odluku da otkažemo sve naše manifestacije, kako ne bi došlo do neželjenih posljedica. Radi se o specifičnim manifestacijama koje je nažalost teško organizirati prema sadašnjim preporukama- kazao je načelnik Stožera i zamjenik općinskog načelnika Nenad Jakšić.

Ukoliko se manifestacije i okupljanja budu održavala usprkos preporukama, upućuju se organizatori da se za iste pridržavaju preporuka i naloga Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, te da osiguraju odgovarajuće mjere zaštite sukladno uputama nadležnih institucija.

-I ovim putem sugeriramo našim udrugama da postupe na isti način, jer zdravlje svih nas mora nam biti na prvom mjestu. Vjerujem da ćemo svi zajedno kada ovo prođe vratiti život u našu općinu, pogotovo pjesmu, ples i veselje po čemu smo bili i prepoznatljivi- istaknuo je Jakšić te sve mještane pozvao na odgovorno ponašanje.

Hrvatska
Općina
Ostalo
Rugvica
Zagrebačka županija