U Požegi nova žarišta, Đakovo se smiruje

U drugom valu koronavirusa u Požeško-slavonskoj županiji aktualna su dva izvora zaraze, a broj novooboljelih rapidno raste
covid-19-4982914_1280-768×512-1

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 45 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, što je 25 novih slučajeva u odnosu na jučer, a među zaraženim osobama je i četvero zdravstvenih djelatnika, potvrdio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Vedran Neferović.

U drugom valu koronavirusa u toj županiji aktualna su dva izvora zaraze: prvi čine dvije osobe koje su se zarazile tijekom boravka u Njemačkoj i uz njih je vezana većina novooboljelih, a drugi je vezan za mladića koji je boravio u noćnom klubu u Zagrebu.

Prema informaciji iz županijskog Stožera civilne zaštite, još nije završeno testiranje kontakata zaraženih osoba, kao i svih suspektnih osoba.

Nekoliko kilometara dalje situacija se smiruje. Naime, na području Osječko-baranjske županije nakon testiranja potvrđeno je 12 novopozitivnih na koronavirus, izvijestio je na konferenciji za novinare načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Goran Ivanović. Šest slučajeva je iz Osijeka, četiri iz Đakova i dva iz Dalja.

Hrvatska
Ostalo