U pokušaju krađe bicikla ozlijedio maloljetnika, krao u više navrata po Dugom Selu

Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 12.000 kuna
krađa-bicikla

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje, teške tjelesne ozljede te krađe u pokušaju na štetu maloljetnika te još dva kaznena djela krađe na štetu dvije ženske osobe starosti 43 i 45 godina.

Naime, sumnja se da je osumnjičeni 25. travnja za vrijeme dok se nalazio na području Dugog Sela, bez ikakvog prethodnog povoda prišao maloljetniku koji se u to vrijeme svojim biciklom kretao po nogostupu. Tom prilikom mu je povišenim tonom izrekao više prijetnji, nakon čega ga je fizički napao tako da mu je zatvorenim šakama zadao više udaraca u predjelu njegovog tijela, većinu u predjelu glave. Nakon toga meta je bio maloljetnikov bicikl s kojim se osumnjičeni pokušao udaljiti, međutim u tome nije uspio te je izbio sukob među njima, a sve kako bi maloljetnik zadržao svoj bicikl. Taj sukob je iskoristio drugi maloljetnik koji je bio u društvu s osumnjičenim te je bez ikakvog povoda i objašnjenja, došao do bicikla i po njemu počeo skakati. Nakon toga su pobjegli. Ozlijeđenom maloljetniku liječnička pomoć je pružena u Kliničkom bolničkom centru u Zagrebu gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Nadalje, postoji sumnja da je osumnjičeni s ciljem da protupravno prisvoji tuđu pokretnu stvar, početkom ožujka došao od podzemne garaže stambenih zgrada u Dugom Selu u Ulici B.A. Kažotića-Kolodvorska ulica, do ulaznih vrata zatvorene garaže vlasništvo 43-godišnjakinje, koja je na za sada neutvrđen način otvorio, ušao unutra te otuđio tri bicikla, dva električna romobila, električnu grijalicu, električni roštilj te vreću za spavanje.

Također, utvrđeno je kako je osumnjičeni s ciljem da protupravno prisvoji tuđu pokretnu stvar, sredinom travnja 2022. godine u jutarnjim satima došao do škole u Dugom Selu, Stjepana Ferenčaka gdje je došao do nezaključanog električnog romobila vlasništvo 45-godišnjakinje s ciljem da ga otuđi, a što je i uspio učiniti.

Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 12.000 kuna.

 

Crna kronika
Dugo Selo
Grad
Hrvatska
Zagrebačka županija