U Poduzetničku zonu Rugvica-sjever dolazi novi investitor

Kako je istaknuo načelnik Mato Čičak radi se o tvrtki koja je iskazala interes za kupnju više od 9 tisuća kvadrata zemljišta.

Na jučer održanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Rugvica, jednoglasno je donijeta odluka o raspisivanju natječaja za prodaju parcele u Poduzetničkoj zoni Rugvica-sjever.

Kako je istaknuo načelnik Mato Čičak radi se o tvrtki koja je iskazala interes za kupnju više od 9 tisuća kvadrata zemljišta.

-1,8 milijuna kuna doći će u naš proračun, što ćemo usmjeriti u izgradnju našeg novog Sportskog centra s popratnim sadržajima. Veseli me ta investicija- kazao je načelnik Čičak, te otkrio kako će Vlada Općini uskoro darovati 97 milijuna kuna.

-Vjerujem kako će to privući dodatne investicije te da ćemo i nadalje dobro puniti naš proračun dugi niz godina. Puno smo truda uložili u to, no sada smo došli do financijskog okvira općinskog proračuna za narednih 10 do 15 godina- istaknuo je Čičak.

Vijeće je također donijelo odluku o osnivanju dječjeg vrtića u Jalševcu Nartskom gdje radovi dobro napreduju.

-Vrtić stvarno jako dobro napreduje. Radi se puno brže nego što su zadani rokovi. Do sredine ljeta vrtić bi trebao biti gotov. Mi smo započeli s osnivanjem Ustanove dječjeg vrtića, gdje će oba naša vrtića u Nartu biti općinska dječja vrtića. Privremeni ravnatelj bit će pročelnik Ivica Radanović- kazao je načelnik Mato Čičak.

Između ostaloga vijeće je donijelo i odluku o sufinanciranju logopedskih tretmana djece predškolske i školske dobi.