U glavnim ulogama briljiraju Ecija Ojdanić i Frano Mašković

U petak u Križu uživajte uz hit predstavu “Ništa im neće bit”

Kako se vratiti na ono što je nekoć bilo - ako se to uopće može - ili se samo iznova mogu graditi neka nova poglavlja? I, u konačnici, bi li bio moguć ikakav (novi) početak, kad ne bi bilo ljubavi?, samo su neka od pitanja na koja progovara ova predstava
DSC_6410

U petak 1. prosinca u Križu možete uživati uz hit predstavu Kazališta Moruzgva „Ništa im neće bit”.Predstava počinje u 18,00 sati u Domu kulture Josip Badalić u Križu, a ulaz je besplatan.

Kazalište Moruzgva donosi neodoljivu predstavu “Ništa im neće bit” koja će vas nasmijati, dirnuti i potaknuti na razmišljanje o ljubavi, odnosima i novim počecima. Nastala iz pera majstorice kratke proze Tanje Mravak, ova predstava razotkriva tajne obiteljskog života i donosi smijeh i emocije na pozornicu te pred gledatelje stavlja niz sitnica svakodnevnog obiteljskog života. Predstava je namijenjena roditeljima, djeci i svima onima koji su zaglavili u nekoj fazi svoga odnosa. Bez obzira na generacijske razlike, svi će se prepoznati u likovima i situacijama koje “Ništa im neće bit” donosi na pozornicu. Ovo je prilika da se svi zajedno smijemo, da se osvijestimo i zapitamo kako da očuvamo svoje odnose, bez obzira na sve prepreke koje nam život stavlja na put.

Jezgra je priče, tipično za Tanjin rukopis, obitelj, kao i niz situacija koje godinama čekaju pod tepihom, da bi se, ponukane (a čim drugim nego) životom, neminovno iznijele na površinu i počistile nastali kaos ili ga jednom zauvijek završile. U ovoj humornoj duodrami pratimo brak dvoje ljudi, čiji se odnos nađe na prekretnici nakon što djeca napuste obiteljski dom. Što se događa u i među ljudima nakon godina tišine? Jesu li s vremenom stvorene spone dovoljne da bi održale odnos čiji su temelji dobrano poljuljani?

Ecija Ojdanić i Frano Mašković briljiraju u glavnim ulogama, donoseći nam neodoljivu kemiju i vješto izvedene komične trenutke. Njihova igra iznosi na površinu sve emocije i sukobe, ali i nade za novo poglavlje u njihovom životu.

Kako se vratiti na ono što je nekoć bilo – ako se to uopće može – ili se samo iznova mogu graditi neka nova poglavlja? I, u konačnici, bi li bio moguć ikakav (novi) početak, kad ne bi bilo ljubavi?, samo su neka od pitanja na koja progovara ova predstava.

Događanja
Križ