U obnovu Doma zdravlja u Šestinama uloženo gotovo 900 000 kuna

Osim novog krovišta, na objekt je stavljena nova fasada te je postavljena moderna PVC stolarija
dom zdravlja šestine Grad Zagreb

Na zgradi Doma zdravlja u Šestinama, nedavno je završena sanacija krovišta, a u objektu će, osim opće medicine, pedijatrije i stomatologije, građanima biti dostupa i patronažna služba.

– Ovakve investicije podižu kvalitetu života na višu razinu jer omogućuju lakši i brži pristup zdravstvenim uslugama, a to nam je i primarni cilj, rekla je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević prilikom obilaska objekta.

Donedavni predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsljeme Krešimir Kompesak je istaknuo da su građani izuzetno zadovoljni obavljenim radovima te da je, osim novog krovišta, stavljena i nova fasada te je postavljena moderna PVC stolarija. Ukupna investicija na Domu zdravlja Šestine iznosila je oko 890 000 kuna.

– Ovdje u budućnosti planiramo otvoriti i ljekarnu te vjerojatno i očni centar. Cilj je imati moderan i opremljen Dom zdravlja u Šestinama jer njegove usluge koriste i stanovnici susjednih naselja, Gornjeg grada, Pantovčaka i Černomerca, rekao je.

Ulica Markuševačka Dubrava, također će uskoro zablistati novim sjajem. Kako je objasnio Kompesak, trenutno traju radovi sanacije kolnika i nogostupa, a to nakon što je u proteklim godinama riješena plinska, vodoopskrbna i odvodna mreža. Dionica je duga oko 500 metara, a investicija vrijedi 750 000 kuna.

U tijeku je i obnova klupskih prostorija najvećeg nogometnog kluba u podsljemenskoj zoni, NK Prigorje.

– Gradska četvrt Podsljeme broji preko 20 000 stanovnika, a NK Prigorje kao jedini nogometni klub, okuplja najveći broj djece u ovom naselju što se tiče organiziranih aktivnosti i sporta. Trenutno koristimo svlačionice Osnovne škole Markuševec, a po otvorenju novih prostorija ćemo našim članovima pružiti moderne uvjete za utakmice i treninge pa tako i bolje rezultate, rekao je predsjednik Kluba Jurica Miholjec.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo