U OBILASKU KRAŠIĆA: Kreće druga faza radova na uređenju parkirališta

Postupak beatifikacije kardinala Alojzija Stepinca je napravljen, a mi još samo čekamo da ga se proglasi svetim čime ćemo dobiti dodatnu dimenziju i još veću prepoznatljivost Krašića i Zagrebačke županije u svjetskim okvirima, istaknuo je načelnik Josip Petković Fajnik

Dolina kardinala prošle je godine dobila prvi službeni parking koji može primiti osam autobusa i 40-ak automobila, kako bi svim hodočasnicima bilo omogućeno što jednostavnije i sigurnije dolaženje do Crkve Presvetog Trojstva i ostalih sakralnih objekata na području Krašića. Ovih dana trebala bi započeti druga faza uređenja parkirališta, koju nam je najavio načelnik općine Josip Petković Fajnik.

-U ovoj fazi uredili bi pristupni put od središnjeg trga do parkirališta, gdje će se napraviti potporni zid te u potpunosti urediti prolaz, koji će dobiti novu prometnicu, koja će biti šira- otkrio nam je načelnik Josip Petković Fajnik, koji vjeruje kako će se i okolni vlasnici čestica uključiti u ovo te urediti svoje ulaze kako bi sve skupa bilo na zadovoljstvo sviju koji ovdje dolaze.

Sredstva za radove osigurana su između ostaloga u općinskom i županijskom proračunu, odakle će biti izdvojeno 200-tinjak tisuća kuna, što je 90 posto iznosa.

-Zagrebačka županija je stala iza razvoja vjerskog turizma u našoj općini. Mi jesmo i bit ćemo glavno vjersko središte Zagrebačke županije. Postupak beatifikacije kardinala Alojzija Stepinca je napravljen, a mi još samo čekamo da ga se proglasi svetim čime ćemo dobiti dodatnu dimenziju i još veću prepoznatljivost Krašića i Zagrebačke županije u svjetskim okvirima- istaknuo je načelnik, koji nas je između ostaloga sproveo i kroz novouređeni dom DVD-a Krašić, koji je sada dobio ljepši i funkcionalniji prostor.