U nedjelju u Zaprešiću velika proslava Dana Zagrebačke županije

Izložbeno-prodajnim sajmom obrtnika, poduzetnika i OPG-ova, natjecanjem grill timova u roštiljanju, Podravkinim gastro showom i velikim koncertom Ivana Zaka na Trgu Ivana Pavla II. u Zaprešiću, u nedjelju 8. srpnja proslavit će se Dan Zagrebačke županije!

-Dan Županije na neki je način njen rođendan i osim svečanom sjednicom, ove godine odlučili smo ga proslaviti u društvu njenih žitelja. Ponukani prošlogodišnjom izvrsnom suradnjom u organizaciji Dana branitelja Zagrebačke županije, odlučili smo da se prvo obilježavanje Dana Zagrebačke županije održi upravo u Zaprešiću, našem najmlađem gradu- rekao je župan Stjepan Kožić.

Cjelodnevni Izložbeno-prodajni sajam počinje u 10 sati, a sezona „županijskog“ roštiljanja u 16 sati.

-Roštiljanje je u punom jeku i svi govore kako je baš njihov roštilj najbolji. Da ne bi više bilo nedoumica, odlučili smo napraviti natjecanje među gradovima i prepustiti žiriju da odluči čiji je najbolji. Sve je osigurano, na ekipama je samo da ponesu dobru volju- naglasio je župan Kožić.

Stručni žiri će izabrati najboljeg grill majstora ili majstoricu koji dobiva lentu „Miss ili Mister najboljeg roštilja“. Nakon roštiljanja, u 19,30 sati slijedi veliki Podravkin gastro show čiji će tim kuhara pod vodstvom Dražena Đuriševića kuhati specijalitete od namirnica uzgojenih na poljoprivrednim gospodarstvima. Kuhari će jela pripremati u velikoj tavi, a svi posjetitelji imat će ih priliku degustirati.

-Na svim našim gastro događanjima, pa tako i u Zaprešiću, posjetitelji će moći razgovarati s kuharima koji će im objasniti način pripreme i pokazati kako jelo servirati- rekao je Đurišević.

U 21 sat slijedi koncert Ivana Zaka koji za sve posjetitelje ima jasnu poruku „publika i ja imat ćemo raspjevanu i rasplesanu večer u Zaprešiću!“