U nedjelju 32. polumaraton Ivan Starek

U povodu Svjetskog dana šećerne bolesti i Svjetskog dana trčanja, u nedjelju, 11. studenoga na Jarunu održat će se 32. polumaraton Ivan Starek, koji uključuje tri utrke: rolersku peticu, utrku građana na 5 kilometara, jarunsku desetku na 10 kilometara i polumaraton od 21 kilometra, najavljeno je na konferenciji u Gradskoj upravi. Na Konferenciji su prisustvovali: Ante Blažanin, predsjednik Atletskog kluba Maksimir, Milan Pavelić, pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade, Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zdravstva dr. Andrija Štampar, Andrija Damjanović i Boro Stipić iz Atletskog kluba Maksimir i Ana Mirenić s Veleučilišta Velika Gorica.

-Ova utrka je jedna od najstarijih u Hrvatskoj, a održava se 32. godinu zaredom u čast legendarnog skromnog trkača Ivana Stareka- rekao je predsjednik Atletskog kluba Maksimir Ante Blažanin te dodao da su u posljednje tri godine u organizaciji napravili veliki iskorak u odnosu na ranije godine i da očekuju oko 1000 trkača.

-Prijave su otvorene do subote 10. studenoga i očekujemo veliki odaziv ljudi iz cijele Hrvatske- poručio je Blažanin.

Polumaraton će se održati u organizaciji Atletskog kluba Maksimir u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar i Veleučilištem Velika Gorica, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića.

Hrvatska
Sport