U Lekeniku svečano otvoren Društveni dom i Turističko-informativni centar

Društveni dom i turistički centar služit će za promociju Lekenika i njegove prirodne i kulturne baštine, ali i za rad 18 udruga koje broje 520 članova
1

U Lekeniku su ministrica poljoprivrede Marija Vučković, zamjenik župana Mihael Jurić i načelnik Općine Lekenik Ivica Perović svečano otvorili Društveni dom i Turističko-informativni centar ukupne vrijednosti 1,4 milijuna eura financiran iz Programa ruralnog razvoja u iznosu 981 tisuću eura te iz sredstava Općine Lekenik u iznosu 436 tisuća eura.

Ministrica Vučković čestitala je načelniku Peroviću na, kako je rekla, odlično pripremljenom projektu koji je zavrijedio podršku iz Programa ruralnog razvoja.

– U novom ruhu ovaj će društveni dom i turistički centar služiti za promociju Lekenika i njegove prirodne i kulturne baštine, ali i za rad 18 udruga koje broje 520 članova, rekla je ministrica Vučković.

Zamjenik župana Mihael Jurić naglasio je kako će ovaj projekt, koji je realiziran u suradnji Ministarstva poljoprivrede i Općine Lekenik, pomoći stanovništvu ovog područja te mnogim kulturnim i sportskim udrugama.

Načelnik Perović rekao je kako će ovaj projekt dodatno ojačati turističke sadržaje općine Lekenik, a dom će koristiti i udruge koje će s ovim prostorom imati bolji i aktivniji pristup zajednici, a samim time će moći okupljati i aktivirati veći broj korisnika.

– Kod izgradnje doma dodatno smo dogradili prostor površine oko 180 m2 koji će služiti za potrebe djece predškolske dobi koji smo i opremili. Uz to, cijela zgrada je renovirana i u prostoru tavana su sada prostori predviđeni za arhivu i urede, rekao je Perović.

Prije u Lekeniku nisu postojale opremljene društvene prostorije koje bi omogućile okupljanje stanovništva i organizaciju brojnih događanja. Međutim zahvaljujući realizaciji ovog projekta udruge će dobiti svoj dom, a djeca vrtićke i školske dobi također će imati prostor za svoje aktivnosti. Turističko informativni centar doprinijet će razvoju turizma na ovom području, pružati vrijedne i korisne turističke informacije te biti središnje mjesto za upravljanje turističkim aktivnostima, odnosno mjesto za promociju i jačanje turističkog identiteta Lekenika i Sisačko-moslavačke županije.

Događanja
Hrvatska
Regija