U izradi mapa regija u Europi

Cilj nam je pokrenuti turizam bez podcjenjivanja rizika zaraze, u kontaktu smo s europskim institucijama i susjednim državama iz koje nam dolaze turisti, izjavio je ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović

Cilj nam je pokrenuti turizam bez podcjenjivanja rizika zaraze, u kontaktu smo s europskim institucijama i susjednim državama iz koje nam dolaze turisti, izjavio je ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

– Cilj nam je da se pokrene turizam, a da se time ne minimiziraju rizici kad je u pitanju širenje COVIDA-19. U tom smislu mi smo svi u kontaktu, rekao je Božinović na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera.

Božinović je istaknuo da će granična policija dopustiti ulazak u Hrvatsku, ali pod uvjetima koji su ranije objavljeni.

– Postoji cijeli niz uvjeta pod kojima se može ući u Hrvatsku, a ovaj europski dokument je osnova kako ove godine pokrenuti taj sektor gospodarstva ako nam koronavirus to dopusti, a mislim da smo mi u Hrvatskoj pokazali uspješnost u nošenju s tom bolešću, rekao je.

Božinović je nadodao kako će se izraditi mapa regija u Europi, koja će se ažurirati na dnevnoj bazi, a za nju će biti nadležan Europski centar za prevenciju bolesti, koji je glavna europska institucija kad su u pitanju zarazne bolesti. Precizirao je da će svi imati mogućnost uvida u tu mapu i potom donositi individualne odluke, pod uvjetom da se zadovoljavaju uvjeti za ulazak u zemlju u koju netko namjerava putovati.