Svako ljeto ista priča

U iščekivanju sastava liga, poznati parovi pretkola županijskog Kupa

Završena sezona još jednom je donijela brojne kontroverze kada su posrijedi županijske lige. Zbog najavljene reorganizacije tijekom cijele sezone u zraku su bile mnoge nedoumice glede sastava budućih liga
Hrvatski nogometni reprezentativci odradili trening u Neuruppinu Marko Lukunic/PIXSELL

Gotovo svako ljeto ista priča. I mjesec dana nakon završetka lige, mnogi klubovi ne znaju u kojem će rangu igrati. Oni koji su ispali ili su prvi ispod crte na sve načine rade pritiske ne bi li se spasili. U pravilu njihovi pritisci urode plodom, te se nekim čudom ti klubovi spašavaju i zadržavaju postojeći rang natjecanja.

Završena sezona još jednom je donijela brojne kontroverze kada su posrijedi županijske lige. Zbog najavljene reorganizacije tijekom cijele sezone u zraku su bile mnoge nedoumice glede sastava budućih liga. Iako su za sastav buduće Jedinstvene Prve županijske lige bile najavljene kvalifikacije za popunu dva preostala mjesta između Turopolja, graničara i Krašića, odustajanjem Krašića od kvalifikacija se na kraju odustalo.

Jedinstvena županijska liga otišla je u povijest i naslijedit će je Premijer liga Zagrebačke županije koja će po najnovijoj odluci Nogometnog saveza Zagrebačke županije imati 18 klubova. Bit će to šesti rang nogometa u Hrvatskoj.

Po novom ustrojstvu Savez uvodi Jedinstvenu Prvu županijsku ligu sa 16 klubova, dok će najniži, osmi rang nogometa biti 2. ŽNL koja će biti podijeljena u dvije skupine. U jednoj će igrati klubovi s područja NS Velike Gorice, Vrbovca i Križa, dok će u drugoj biti klubovi s područja NS Jastrebarsko, Samobor i Zaprešić.

I dok javnost s nestrpljenjem iščekuje sastave budućih liga, budući da inicijalni sastavi liga koji su se u nogometnim krugovima pojavili netom nakon završene sezone više ne vrijede, Savez je obavio ždrijeb pretkola Kupa koji će se igrati 17./18. kolovoza u 18 sati. Parovi su sljedeći; Pribić-Gradići, Lonja-Stupnik, Donja Kupčina-Inker, Ban Jelačić (B)-Rugvica Sava, Polet-Naftaš Ivanić, Sutla Laduč-Vrbovec i Milka Trnina-Vatrogasac (Z).

Sport
Zagrebačka županija