U Indiji započinje šahovska Olimpijada, evo tko će braniti hrvatske boje

Olimpijada u Chennaiju, 44. po redu, svečano se otvara 28. srpnja, a prvo od 11 predviđenih kola odigrat će se 29. srpnja s početkom u 15 sati po lokalnom vremenu
šah

Prvi puta u povijesti šaha Olimpijada će se održati u Indiji, u gradu Chennaiju od 29. srpnja do 9. kolovoza, uz sudjelovanje muške i ženske ekipe Hrvatske.

Bit će to 44. Olimpijada, prva nakon prekida zbog pandemije 2020. godine, kad je odigrana “zamjenska” Internetska Olimpijada. Za razliku od drugih sportova, šahovske olimpijade održavaju se svake dvije godine. Do sada je u Chennaiju prijavljeno 188 reprezentacija u muškoj i 162 selekcije u ženskoj konkurenciji.

Zdenko Kožul, izbornik naše muške ekipe, odredio je ovaj sastav za nastup na Olimpijadi u Indiji: Ivan Šarić, Ante Brkić, Zdenko Kožul, Mladen Palac i Marin Bosiočić jer su Saša Martinović, Hrvoje Stević i Leon Livaić prethodno otkazali nastup.

V.d. izbornika ženske reprezentacije Hrvatske Ivan Mandekić odredio je ovaj sastav za nastup u Indiji: Mirjana Medić, Ana Berke, Anamarija Radiković, Tihana Iveković i Tereza Dejanović jer su Ena Cvitan i Patricija Vujnović prethodno otkazale nastup.

Iznenađuje odluka Izvršnog odbora HŠS da se seniorima za nastup na Olimpijadi dodijeli po 2000 eura, a šahistkinjama samo po 750 eura.

 

Hrvatska
Sport