U HNK Gorici svjesni težine zadatka koji je pred njima

Uoči početka nove sezone HT Prve lige, u redovima novog hrvatskog prvoligaša, HNK Gorici negativnih tonova i misli nema. Sve su oči uprte u subotu i premijernu prvoligašku utakmicu na Rujevici kod Rijeke. Dva dana uoči tog za gorički klub povijesnog dana održana je press konferencija na kojoj su se medijima obratili predsjednik Nenad Črnko, sportski direktor Nikoličius Mindaugas te trener Sergej Jakirović.

-Igrati Prvu ligu s jedne strane je privilegija i čast. Moja ambicija kao predsjednika, a to znaju i igrači je pobijediti u svakoj utakmici. Ako s druge strane gledamo realnost, mi i Rudeš zaostajemo za ostalim klubovima koji su u debeloj prednosti, ako ništa drugo onda zbog iskustva. U svim segmentima mi smo spremni igrati Prvu ligu i vjerujem kako tamo nećemo biti prolaznici- kazao je uvodno predsjednik Nenad Črnko, upoznavši nazočne i s radnjama koje se poduzimaju kako bi Gradski stadion u Velikoj Gorici zadovoljio sve prvoligaške uvjete.

Radovi na postavljanju video nadzora i brojača u završnoj su fazi, dok bi sljedećeg tjedna trebali započeti i radovi na postavljanju reflektora, kako bi Gorica krajem rujna mogla po prvi puta odigrati i domaći susret pod svjetlima reflektora.

Sergej Jakirović zaziva stabilnu sezonu

Goricu će u prvoligašku avanturu povesti Sergej Jakirović, za kojeg će to također biti prvoligaški debi kojeg se ne boji.

-Dobro smo i naporno radili u ovih šest tjedana. Ja i igrači jedva čekamo da sve to krene i da vidimo pravu sliku, jer u pripremama je to uvijek varljivo. Nadam se stabilnoj i dobroj sezoni- rekao je trener Jakirović pred kojim je odmah na startu težak zadatak, jer Goricu u subotu očekuje gostovanje na Rujevici kod Rijeke.

-Rijeka je na Rujevici ogroman favorit, a oni to pokazuju u utakmicama s Dinamom, Hajdukom, Osijekom te u Kupu UEFE. Bit će nam vrlo teško i bit ćemo na velikim iskušenjima, no mi imamo plan i ideju kako im se suprotstaviti. Ja se nadam da ćemo se predstaviti u dobrom svjetlu- o gostovanju na Rujevici će Jakirović.

Novi vizualni identitet kluba

Osim najave nove sezone, klupsko vodstvo javnosti je predstavilo i novog tehničkog sponzora i službenu opremu za sezonu 2018./2019. HNK Gorica sklopila je suradnju sa sportskim brandom Alpas, te je tom prilikom u Velikoj Gorici gostovao i vlasnik tvornice Alpas Farooq Mahmud, koji je zajedno uz predsjednika Črnka predstavio niz novih vizualnih identiteta kluba.

U novoj sezoni HNK Gorica nosit će tri garniture (crvenu, bijelu, crnu) dresova koji su dizajnirani samo za tu priliku.