Bolja kvaliteta hitne medicinske skrbi

U dvije godine obnovljeno dvije trećine voznog parka zagrebačkog Zavoda za hitnu medicinu

U 2022. nabavljena su 42 motorna vozila hitne medicinske pomoći, a 2023. kupljeno je 19 vozila sanitetskog prijevoza
vozila hitne Grad Zagreb

U posljednje dvije godine Grad Zagreb je obnovio čak dvije trećine voznog parka Zavoda za hitnu medicinu: 2022. nabavljena su 42 motorna vozila hitne medicinske pomoći ukupne vrijednosti preko 4,5 milijuna eura, a 2023. kupljeno je 19 vozila sanitetskog prijevoza, vrijednosti dodatnih 2,1 milijun eura. Vozila sanitetskog prijevoza zavodu su isporučena ove godine – početkom svibnja isporučeno je deset vozila sanitetskog prijevoza, a tijekom lipnja preostalih devet.

– Obnovom voznog parka i nabavom dodatnih vozila za sanitetski prijevoz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba unaprijedili smo kvalitetu hitne medicinske skrbi, jer nova i kvalitetnija vozila omogućuju brže reagiranje i pružanje pomoći u kritičnim, odnosno hitnim stanjima kojih je u prosjeku oko 350 dnevno, a skraćuje se i vrijeme čekanja za povratak pacijenta iz ustanova, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Pored toga, u 2024. godini osigurana su proračunska sredstva i za financiranje ugradnje dodatnih ležaja u pet nabavljenih sanitetskih vozila, kako bi omogućili da se preveze veći broj pacijenata u isto vrijeme i tako smanji njihovo vrijeme čekanja na prijevoz.

– Ovakav pristup u održavanje visokih standarda brige i podrške u hitnim situacijama potvrđuje našu predanost u osiguranju zdravlja i sigurnosti naših građana i cjelokupne zajednice, na čemu ćemo i dalje raditi kroz nova ulaganja, zaključio je gradonačelnik Tomašević.

Aktualno
Grad Zagreb