U Domu sportova započeo jubilarni 10. Zagreb Open

Najveći favoriti ovogodišnjeg izdanja su hrvatski reprezentativci Tomislav Pucar i Andrej Gaćina
zagreb open stolni tenis Sanjin Strukić/PIXSELL

Zagrebački Dom sportova je danas i sutra domaćin jubilarnog, 10. Zagreb Opena u stolnom tenisu, a unatoč zahtjevnom dobu u kojem se nalazi cijeli svijet zbog pandemije izazvane koronavirusom, zagrebački stolnoteniski entuzijasti i Hrvatski stolnoteniski savez nisu željeli odustati od tradicije odigravanja ovog, u Europi vrlo cijenjenog turnira.

U Zagreb je došao ukupno 61 stolnotenisač odnosno stolnotenisačica, u seniorskoj i konkurenciji do 21 godine. Natjecat će se predstavnici devet država s četiri kontinenta, a dolaze iz Belgije, Katara, Češke, Sjeverne Makedonije, Švedske, Kube, Austrije, Čilea i Hrvatske.

Glavne zvijezde turnira bit će članovi hrvatske muške seniorske reprezentacije koja se priprema za skorašnje pojedinačno Europsko prvenstvo u Varšavi te za Olimpijske igre u Tokiju. Reprezentaciju čine Tomislav Pucar, Andrej Gaćina, Frane Tomislav Kojić i Filip Zeljko, a sva četvorica će nastupati u Domu sportova.

Na 10. izdanju Zagreb Opena danas su na rasporedu natjecanja djevojaka i mladića do 21 godine, dok je petak rezerviran za seniorski program koji će započeti u 10 sati. Finale seniorski je predviđeno za 17:20 sati, a finale seniora bi prema rasporedu trebalo započeti u 18 sati.

Grad Zagreb
Hrvatska
Sport