U domu šefa krijumčarske skupine pronađeno još 20 kilograma kokaina

Nedavno je uhićen uz još troje iz njegove zločinačke organizacije
droga

Više od 20 kilograma kokaina otkriveno je pretragom doma i drugih prostorija koje na području Zagrebačke županije koristi 57-godišnjak koji je nedavno, uz još troje iz njegove zločinačke organizacije, uhićen zbog sumnji u krijumčarenje kokaina.

Iz MUP-a su priopćili kako su u suradnji s PNUSKOK-om i USKOK-om nastavili kriminalističko istraživanje vezano uz dvojicu državljana Sjeverne Makedonije, jedne njihove sunarodnjakinje te državljanke Hrvatske, koje sumnjiče da su se zločinački udružili radi nabave i preprodaje veće količine kokaina.

Kada je USKOK prošloga tjedna izvijestio o pokretanju istrage protiv dvojice osumnjičenih (1965. i 1996.) i njihove dvije suosumnjičenice (1975. i 1990.) bilo je navedeno kako je kod njih pronađeno oko četiri kilograma kokaina. No, iz MUP-a danas ističu kako su u nastavku istrage pretražili dom i druge prostorije koje koristi prvookrivljeni 57-godišnjak, pri čemu je pronađeno ukupno 20,3 kilograma kokaina.

Policija je USKOK-u podnijela posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave, kojom navedenu četvorku sumnjiče za kaznena djela zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Crna kronika
Hrvatska