U četvrtak iz ZKM-a premijerni LiveStreaming predstave

Virtualni program Zagrebačkog kazališta mladih nastavlja se u četvrtak, 14. svibnja, premijernim LiveStreaming predstave "Ja ću pričati, a ako me netko čuje …" sastavljene od devet monologa čiji su autori studenti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu

Virtualni program Zagrebačkog kazališta mladih nastavlja se u četvrtak, 14. svibnja, premijernim LiveStreaming predstave “Ja ću pričati, a ako me netko čuje …” sastavljene od devet monologa čiji su autori studenti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Zagrebačko kazalište mladih kao jednu od bitnih okosnica svog programa prepoznaje predstavljanje i afirmiranje suvremenih dramskih pisaca, kao i onih koji pripadaju najmlađim generacijama autora, ističu iz ZKM-a. Virtualna inicijativa ZKM-a publici toga kazališta dovodi upravo najmlađe hrvatske dramatičare i njihove kratke monologe na temu života u izolaciji; britkog sagledavanja novih okolnosti u kojima smo se našli gotovo preko noći, dodaju.

U 18 sati u četvrtak, na Facebook stranici ZKM-a moći će se pogledati premijerni LiveStreaming predstave “Ja ću pričati, a ako me netko čuje…” u inscenaciji redatelja Hrvoja Korbara. Riječ je o devet monologa čiji su autori studenti dramaturgije s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, Ivona Marciuš, Anonimni Autor, Petra Pleše, Patrik Gregurec, Karla Leko, Karla Mesek, Mihovil Rismondo, Emma Kliman i Marin Lisjak. Na prijedlog njihova profesora, dramaturga Tomislava Zajeca, studenti su u kratkim dramskim monolozima, iz pozicije izmaštanog dramskog lika, opisali i prokomentirali aktualnu situaciju u kojoj smo se zatekli u karanteni, stoji u najavi.

-U trenutnoj vrlo tužnoj te za kazališne umjetnike i neizmjerno teškoj situaciji, ZKM i virtualnim programom iznova dolazi pred svoju publiku, a istovremeno otvara prostor našim najmlađim dramskim piscima- ističu iz ZKM-a.