Investicija od 5,5 milijuna eura

U Čazmi otvorena nova tvornica Intra lighting

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak rekao je kako će ova investicija doprinijeti boljem poslovnom rezultatu tvrtke, ali i razvoju Čazme
DAK_1960 Foto: D. Kirin

Nakon 2 godine rekonstrukcijskih i građevinskih radova, nova tvornica rasvjetnih rješenja u Čazmi tvrtke Intra lighting otvorila je službeno svoja vrata. Na svečanosti koja je okupila vodstvo tvrtke, poslovne partnere, čelne ljude Županije i Grada Čazme, slovenskog veleposlanika te sve bivše i sadašnje radnike tvrtke, simboličnim rezanjem vrpce otvorena je nova tvornica koja zapošljava osamdesetak radnika koji će ubuduće raditi u vrhunskim uvjetima.

Prema riječima izvršnog direktora Božidara Kadoića, investicija je to vrijedna 5,5 milijuna eura, rađena po principima održivog razvoja. Naglasio je kako investicijsko-razvojni ciklus u Intra lightingu nikad ne prestaje pa će tako nastaviti razvijati nove inovativne proizvode.

–Radimo solarnu elektranu, nabavljamo robotski sustav za kontrolu LED izvora te ćemo završiti vanjski parkirališni prostor. Posebna zahvala našim bivšim i sadašnjim zaposlenicima. Vi svi činite i činili ste da nam firma svakoga dana bude bolja i kvalitetnija sredina, ugodna za rad- rekao je.

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak rekao je kako će ova investicija doprinijeti boljem poslovnom rezultatu tvrtke, ali i razvoju Čazme.

-Svjetlo je ono koje nas na neki način potiče. Upravo je ova tvornica, tvornica svjetla i vjerujem da će ona biti takva i u budućnosti, da će kroz svoje proizvode zasjati jednim lijepim svjetlom u mnogim domovima, poduzećima, školama, bolnicama i tvrtkama, gdje će vaša rasvjeta naći svoje mjesto. Hvala svima koji su sudjelovali u ovom projektu, od izvođača i projektanata i svih nas koji smo očekivali da se ovaj projekt uspješno završi- zaključio je gradonačelnik.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić čestitao je svima koji su sudjelovali u projektu izgradnje nove tvorničke hale. Istaknuo je da Intra lighting zapošljava preko 80 ljudi te da hrani preko osamdeset obitelji, što je pravo bogatstvo. Otvorenju tvornice u Čazmi prisustvovao je i veleposlanik Republike Slovenije u Hrvatskoj Gašper Dovžan.

 

Čazma
Gospodarstvo